Burn-out

Besef je dat je burn-out raakt of bent? Ga naar je huisarts en stel het samen vast.

Ik ben een burn-out ervaringsdeskundige, wandelcoach, mindfulness trainer en heb ruime werkervaring in het coachen van mensen. Lees ook “Paul’s magie”. Tijdens wandelcoaching is er even een stembandpauze voor reflectie op het antwoord of om na te denken over de vraag. De wandelstilte zegt vaak meer dan 1000 woorden.

Wat is een burn-out?

Een burn-out is letterlijk opgebrand zijn. Je kunt mentaal en lichamelijk opgebrand zijn.  Bankhangen of in de stoel zitten en tot niets meer komen is een van de burn-out symptomen. Vaak kunnen mensen die burn-out zijn niet meer normaal slapen. Ze worden na een uurtje slaap al klaarwakker en denken aan van alles en nog wat. Vaak is dit denken erg negatief. Je bent moe, ook als je wakker bent. Je sleept je door de dag heen en hoofd of lichaam zijn niet meer in staat een heldere of krachtige steun te zijn.

Moet je helemaal burn-out zijn voor een wandeltraject?

Ook voor iedereen die vage burn-out signalen heeft en aanvoelt dat het geestelijk en lichamelijk een ongewenste kant op gaat is er Paul’s Buitencoaching. Het voorkomen van een burn-out is wenselijk. Hindernissen zijn er om genomen te worden. Het vreemde is dat je hindernissen niet eens meer ziet.

In mijn burn-out wandeltrajecten gaan we in op jouw dagelijkse hindernissen die ervoor zorgen dat je naar een burn-out op weg bent. 

Wat als je burn-out bent?

Meestal bouw je een burn-out in jaren op. Dat gaat ongemerkt. Het sluipt er heel langzaam in. Het onderkennen of herkennen van geestelijke of lichamelijke signalen is een belangrijke stap. Er zijn een aantal fases die je als burn-out mens door moet. Die fasen komen tijdens het wandeltraject aan de orde. Ik help je wandelend op weg door de verschillende fases en ervaringen. Stap voor stap kom je uit de burn-out.

In mijn burn-out wandeltrajecten gaan we in op signalen. Ik vraag wanneer jouw hoofd of lichaam welke signalen geven.

Hoe gaat het na een burn-out verder?

Als je eenmaal een burn-out hebt gehad, dan is hervatten van het werk best wel spannend. Tijdens de werkhervatting kom je misschien weer de onzichtbare hindernissen tegen. Niet onbelangrijk is het vasthouden van je energie. Het energielevel een werkdag op peil houden is heel erg ingewikkeld.

In mijn burn-out wandeltrajecten gaan we in op jouw dagelijkse energielevel en hoe jij de energie op peil houdt.

Voor burn-out heb ik drie programma’s ontwikkeld.

  1. preventie (6 wandelsessies)
  2. burnout (11 wandelsessies)
  3. na-traject (6 wandelsessies)

Tijdens het intakegesprek kan je zelf bepalen of mijn wandelcoaching jou kan ondersteunen. Koop je een van deze trajecten in, dan is het intakegesprek gratis.

Mijn werkterrein is in Nederlands en Belgisch Limburg.

Paul’s Buitencoaching heeft een netwerk van wandelcoaches in België en Nederland. Er is altijd een wandelcoach voor jou te vinden. Neem contact op met Paul’s Buitencoaching.